Frachos van zoete aardappelblokjes en krokante chorizo
20 min bereidingstijd
20-25 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 °C. Spreid de aardappelblokjes uit op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten bruin en gaar. Schep halverwege om.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de chorizo in 4-5 minuten knapperig uit. Snijd intussen de tomaten in stukjes en de bosui in ringetjes.
- Neem de aardappelblokjes uit de oven en zet de ovengrill aan. Verdeel de aardappelblokjes over de ovenbestendige borden of ovenschaaltjes. Bestrooi met de geraspte kaas.
- Schuif de borden of schaaltjes onder de hete ovengrill en laat de kaas in 3-4 minuten smelten.
- Schep uit de oven de guacamole op de franchos. Verdeel er de tomaat, de chorizo en de jalapeños over en bestrooi met de bosui.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 760 kcal
- 51 g vet waarvan 13 g verzadigd
- 53 g koolhydraten
- 17 g eiwit
- 9 g vezels
- 2,9 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen